Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Tévhitek és igazságok

2009.06.30. 18:02 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: manikűr tévhitek és igazságok

9. Tévhit:
 
Manikűr során a hátsó bőrredők levágása (amit sokan összetévesztenek a kutikulával) sima, finom bőrfelületet eredményez.
 
Az igazság: A hátsó bőrredő élő szövet, amit semmilyen körülmények közt nem szabad levágni. Rendszeres rövidítése nemcsak, hogy fertőzések elszaporodásához vezet, még erősebbé teszi, és hajlamosabbá a körömkinövések és egyéb elváltozások megjelenésére.
 
 
A kutikula egy nem élő bőrrész, ami a hátsó bőrredő alsó részén képződik, szorosan a körömlemezre tapadva, hogy a mátrix réteg védelmét kiegészítse. Ez a bőrszövet gátolja a köröm növekedését, ezért manikűrözés alkalmával az eltávolítása szükséges, egészen a hátsó bőrredőig.
 
Ha a kutikula túlnőtt a hátsó bőrredőn, már nem tölt be védelmi szerepet, ezért a körömlemezre tapadt, látható része finoman eltávolítható. Soha ne érintsük a hátsó bőrredő alatt húzódó kutikulát, mert megsérthetjük a mátrix réteg védelmét és növeljük a fertőzés kockázatát.

 

 

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr101218322

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Körömépítés A-tól Z-ig: Tévhitek és igazságok « Soproni Hírek 2009.06.30. 20:47:11

[...]Z-ig: Tévhitek és igazságok tovább: Körömépítés A-tól Z-ig:[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása