Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Sérülések: a köröm túlreszelése

2009.07.29. 09:28 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika tanuljunk

A körömlemez túlreszelése a legáltalánosabb sérülést kiváltó tényező a körömszalonokban.

Habár a körömlemez több ezer sejtből épül fel, 100-150 vékony réteg alkotja a körömvastagságot. Az kéz körmei vékonyabbak, míg a lábujjakon vastagabb körmök vannak. Gyakran egy erős reszelőt, vagy csiszológépet használó körömkozmetikus a körömlemeznek több mint a felét eltávolítja a reszelés során. A túlságosan elvékonyított, és ezáltal meggyengített körömlemez a későbbiekben mind a vendég, mind a körmös számára problémákat okoz. Csak 240-es erősségű, vagy annál gyengébb reszelők használata megengedett (megfelelő körültekintéssel és óvatossággal).

 
Vékony körömlemezen szinte lehetetlen, hogy a körömhosszabbítások és más anyagok (körömlakk, alaplakkok és fedőlakkok) megtapadjanak. Az elvékonyodott körömlemezen a még reakcióba nem lépett monomerek könnyedén áthatolnak, allergiát és más komoly körömproblémákat okozva. Sajnos, a legtöbb körömkozmetikus túlságosan megreszeli a természetes körömlemezt.
 
A legjobb tapadás eléréséhez elegendő, ha mindössze a fényes réteget reszeljük le a körömlemezről. A köröm fényét a felületén összegyűlt olaj, és más szennyeződés okozza. A körömlemez felső 2-3 rétegének eltávolítása (ez körülbelül a természetes körömlemez vastagságának a 3%-a) elegendő ahhoz, hogy a műkörömépítő anyagok megfelelően tapadjanak rajta. Így a körömlemez 97-98%-a sértetlen marad.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr501275059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása