Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Ragadjuk meg az elején - reszelő fogások

2009.08.15. 09:33 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika manikűr

A reszelő fogása meghatározó lehet a munka eredményességét tekintve. Sok körmös szakember, főként a kezdők ugyanúgy tartják a reszelőt, minden munkafolyamat elvégzése közben. Pedig a reszelő tartása, a körömlemezzel bezárt szöge nagyon fontos szerepet játszik az egyes munkafázisok kidolgozásában.

 
1. A tip összereszelésénél és a meglévő köröm elvékonyításánál a legcélravezetőbb, ha "cigaretta-fogásban" tartod a reszelődet, mert így minimális erőkifejtéssel, kontroll alatt tartva a mozdulataidat érheted el a gyors eredményeket.
Ehhez fogd a reszelőt a mutató- és  a középső ujjaid közé (mint egy cigarettát), és támaszd a hüvelykujjadat a reszelő tetejére (ezzel tudod kifejteni a megfelelő nagyságú erőt, és irányítani a mozdulataidat).
 
2. A felület íves reszelésénél fogd meg a reszelőt úgy, mintha kezet fognál vele. Majd nyújtsd ki a mutatóujjadat, és a csuklóddal fordítsd addig a reszelőt, mígnem a kinyújtott ujjad a tetején helyezkedik el. Ezzel a fogással nagyobb erőt tudsz kifejteni, és könnyebben tudod az aprólékos, ívelt mozdulatokat irányítani
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr471310671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása