Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Forma reszelés - a különböző körömformák titkai

2009.09.06. 11:50 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika top tipek

Mindegy, milyen körömformát választ a vendég. A lényeg, hogy minden egyes körmön ugyanolyan ívben végződjön a szabadszél, és a hosszak azonosak legyenek.

A különböző körömformák kialakításánál a kulcs a reszelő tartása. Az, hogy milyen szöget zár be a reszelőd a körömlemezzel – fogja eredményezni az alakját.

Ovális forma készítésénél a reszelőt tartsd kicsit bedöntve a szabadszél alá, és így dolgozz a kerekded íveken.

Szögletes körömforma esetében a reszelő legyen teljesen párhuzamos a körömmel – ne döntsd be alá, és ne is fektesd rá.

A hegyes körmök pedig a legkönnyebben úgy készíthetőek, hogy a reszelőt enyhén bedöntve a szabadszél alá, apró mozdulatokkal alakítod ki a formát.

 
Mire kell figyelni?
• A körömhossz minden ujjon azonos legyen.
• Az ívek minden körmön azonosak legyenek.
• Ovális, vagy hegyes formánál az ívek egyetlen körmöt tekintve jobbról is, balról is azonosak legyenek (tehát a köröm hegye pontosan a szabadszél közepe legyen).
• A szögletes körömforma szabadszéle tökéletesen egyenes, az oldalvonalak pedig párhuzamosak legyenek.
 
Ellenőrzés:
 
Nem elég a készítendő körmöket csupán abból a látószögből nézni, ahogy a vendég kezét általában látod munka közben. A tökéletes felületkezelést, az anyagfelhordást és a köröm alakját csak úgy ellenőrizheted, ha a végeredményt pontosan leellenőrzöd, különféle látószögekből vizsgálva a hibalehetőségeket. Nézzük, melyek ezek az ellenőrzési szempontok, és hogyan segítenek eligazodni a végeredmény kialakításában:
 
-         Felülről nézve (vagyis az a látószög, ahogy a körmöket a munka közben általában látjuk): ellenőrizhető a körmök hosszának és formájának egyformasága, valamint a mosolyvonalak íve, elhelyezése.
-         Oldalnézet (a vendég ujját jobb, illetve bal oldalra forgatva): ellenőrizhető a köröm íve, és a stresszvonal megfelelő elhelyezése.
-         Szembölnézet (szemed vonalába tartva a körmöt, mintha a szabadszél alá akarnál benézni): ellenőrizhető így a szabadszél íve és vastagsága.
-         A körmöket messzebbről nézve ellenőrizheted a formát.
-         A vendég látószögéből nézve ellenőrizhető a felület egyenletessége.
 
Tipp: mindenki féloldalasan reszel. Van, akinél ez szembetűnő, másnál szinte észre se lehet venni, de tény, hogy az egyik oldalon mindenki erősebben használja a reszelőjét, mint a másikon. Az ujjbegyek felől vizsgálva mindig ellenőrizd le, Te melyik oldalt reszelted ferdén, és korrigálj.
 
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr61363373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása