Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

A titok: Előkészítés A-tól Z-ig

2009.10.08. 11:16 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika tanuljunk

Te is tapasztaltad már, hogy a körmök fellevegősödtek vagy leváltak nem sokkal azután, hogy megépítetted őket?

A fellevegősödött körmökkel általában minden kezdő körmös találkozik. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy másik anyaggal próbálkozunk, megveszünk egy még drágábbat, még nagyobb reklámmal rendelkezőt, mert a hiba nem az anyagban van. A titok a körmök megfelelő előkészítésében rejlik.

Nincs szükség félig lereszelt körömlemezre és savas előkészítő anyagokra. Csakúgy, mint a körmök gyors és tökéletes építéséhez, a megfelelő előkészítés elsajátításához is sok gyakorlat szükséges. Egy nem általánosítható szabály szerint ahhoz, hogy tapasztalatot szerezz a műkörmözésben 100, ahhoz, hogy profi műkörmös lehess 1000 szettet kell elkészítened.

Az előkészítés elsődleges célja, hogy eltávolítsuk a körömlemezről a nedvességet és piszkot és megfelelő állapotba hozzuk ahhoz, hogy az általunk készített műköröm biztosan tapadjon rajta és ne váljon le egykönnyen. A legtöbb fellevegősödési, illetve baktérium okozta irritációs probléma egyértelműen visszavezethető az elégtelen előkészítésre. Ha már tapasztaltad ezeket a problémákat, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem készítetted rendesen elő a körmöket, csak azt, hogy nem végeztél elég átfogó és részletes munkát, amit az adott köröm igényelt volna. Ebben a cikkben leírom azokat a lépéseket, amiket én végzek, így biztosítva a vendégeimnek, hogy a köröm ott maradjon, ahova építettem.

Előkészülés az előkészítéshez
 

Az első lépésem mindig egy alapos, szappanos kézmosás. A kézmosás az egyik leghatásosabb technikai módja a fertőtlenítésnek. Ahhoz, hogy a fertőtlenítés teljes legyen, következő lépésként jöhet a vendég kezére a bőrfertőtlenítő (és a sajátomra is spriccelek belőle). Én nagyon hatásos, több funkciót ellátó kórházi bőrfertőtlenítőt használok ehhez – csak bespriccelem vele a fertőtlenítendő területet és megvárom a hatóidejét (az enyémnek 30 másodperc) és a vendégem kezei-körmei máris tökéletesen tiszták.
 

A szabadszél formázása
 

Ezután lereszelem a köröm végét és párhuzamosra reszelem az oldalvonalait egy 180as kézi reszelővel. Mielőtt megkérdeznéd, hogy a szélektől a közepe felé mozgatom a reszelőt: Nem. A gyengéd mozdulatok (ne nyomjuk rá a reszelőt a szabadszélre) és a megfelelő erősségű (150-180as – nem fém reszelő) használata mellett a körömlemez nem fog szétválni vagy berepedezni. Ha sablonra építek, meggyőződöm róla, hogy a szabadszél sarkait nem kerekítettem le.
 


Körömbőr eltávolítása

 

A következő lépés a körömbőr eltávolítása. Egy dolgot előre leszögeznék: a körömbőr egy nem élő bőrrész, amennyiben levágjuk, annak semmi esetre sem szabad véreznie, nem ejthetünk rajta sebet, hiszen az azt jelenti, hogy az élő szövetet sértettük meg. Szerintem nem tanácsos csiszológéppel megszabadulni ettől a kis bőrsávtól, mert óhatatlanul is megsérthetjük a frézerrel a körömlemezt, ez pedig súlyos fertőzéseket okozhat. Egy erre megfelelő eszközzel a körömbőrt vissza kell tolni, a körömlemezre tapadt bőrrészeket maradéktalanul felkaparni – nemcsak a körömholdacska területein, hanem az oldalvonalak mellett is! Ennek a lépésnek az elmulasztása könnyen fellevegősödést okozhat. Ha körömbőr eltávolító folyadékot alkalmazunk, akkor kizárólag professzionális terméket alkalmazzunk és ne felejtsük el utána alaposan megtisztítani a körömlemezt a vegyszer maradványaitól egy szappanos-vizes szivacslapkával áttörölgetve a területet.

 

Mattítás
 

Ezután következik a természetes köröm fényének eltávolítása. Ez a fény nem más, mint egy olajos védőréteg, aminek az eltüntetéséhez elég egy finom kézi reszelő. Dolgozz óvatosan ezen a részen, rengeteg körmös szakembert láttam már eltávolítani a körömlemez több mint 50%át. A körömlemez lesz az alapja a műkörömnek amit építeni fogunk (és a munkád alapja is) – a túlságosan elvékonyított körmök nem tudják biztonságosan megtartani a műkörmöket, az eredmény törések, repedések, elválások javítása. Ezért én egy 180as reszelőt használok, amit a növekedési irányban húzok óvatosan a körömlemezen. Egy mozdulattal a köröm felületét, egyet az egyik, egyet másik oldalnál és egy a körömágynál (arra ügyelek, hogy az oldalaknál vagy a körömágynál egy fél milliméternyi rész se maradjon fényes). Emlékezz rá egy mozdulattal eltávolítod a fényt, két mozdulattal eltávolítod a körömlemez egy-két rétegét,
 


Tisztítás, dehidratálás
 

Az utolsó lépéshez az előkészítési procedúrámban egy fantasztikus és nagyon egyszerű anyagot hívok segítségül: a 96%os alkoholt. Ez az anyag a kulcs ahhoz, hogy elkerüljem a fellevegősödési és fertőzési problémákat – egyszerre fertőtlenít, tisztít és olyan tökéletesen dehidratálja a köröm összes rétegét, mint semmi más. Meg kell azonban jegyeznem, hogy a patikában kapható 70%os alkohol nem jó erre a célra, mert túl nagy a víztartalma. A tömény alkoholt egy tiszta, körömlakkos üvegbe töltöm (nekem van egy erre a célra vett üres üvegem rövid, kemény ecsetes) és az ecsettel minden egyes körmöt külön külön jól átdörzsölök vele, különösen ügyelve a körömágy körüli részekre a körömholdnál és az oldalaknál egyaránt – legalább 5 másodpercet szánva minden körömre külön külön. Igen, ez bizony plusz 50 másodperc idő, de hidd el nekem, ez az egy perc megtérül amikor a vendég töltetni jön vissza és a körmei nem levegősek, nem törtek le és nem váltak fel. Áttölthetném az alkoholt egy spriccelős tégelybe és csak befújnám vele a körmöket és már készen is lenne, de nem hiszek ebben. Szerintem az alapos tisztításhoz kell egy kis karmunka, hiszen a fogaid sem lesznek tiszták ha csak rákened a fogkrémet, le is kell róla dörzsölni a szennyeződést. A zsírtalanított, előkészített körmök most nagyon furcsán néznek ki: száraznak, fehér színűnek és karcolás-mentesnek kell látszaniuk – ekkor vannak előkészítve. Ha vársz kb. 45 percet, az olajos réteg újraképződik és a köröm fénye újra előtűnik, ismét egészséges és ugyanolyan erős lesz mint volt.

Ha a reszelőnyomok erőteljesen látszanak a körömlemez felületén, akkor sérültek. 

Ennyi. A következő lépés a sablon felhelyezése, vagy primer használata – vagy az első lépés amivel a körömépítést kezded.

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr901436046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása