Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Előkészítés a töltés előtt (francia körmök esetében)

2009.10.14. 17:21 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika

Előkészítés 

 
 
1.    Rövidítés – először lereszelek a köröm hosszából, még akkor is, ha a vendégnek megfelelne az elért hosszúság, a lenőtt rész feléig legalább. Miért? A mindennapok során a köröm végei vannak kitéve a legtöbb kisebb-nagyobb ütődésnek, amik nyomán láthatatlan mikrorepedések indulnak el a körömvégektől kiindulva egyre tovább haladva a minden irányban, ez pedig előbb utóbb töréshez vezet. Tehát a műköröm hosszából mindig reszeljünk valamennyit. Egy 180as erősségű reszelővel alakítsuk ki a köröm formáját. Amikor ez megvan, látni fogjuk, hogy az új, lerövidített szabadszél sokkal vastagabb mint amilyennek lennie kell, ezért óvatosan vékonyítsuk el. Ha szükséges, használhatsz csiszológépet a gyorsabb eredményért. http://akorom.blog.hu/2009/06/09/csiszologepek_hasznalata 
 
2.   Az arányok megtörése - Erősebb mozdulatokkal dolgozhatunk a reszelőnkkel a 2es zónában, miközben elvékonyítjuk az anyagot, különösen azon a részen, ahova az új mosolyvonal fog kerülni (ezen a részen használhatunk gépi reszelőt is, de kizárólag az 1es és a 2es zónában, a körömágyhoz közeli – amúgy is vékony 3mas zónát már csak finomabb kézi reszelővel vékonyítsuk). A meglévő műkörömnek kb. a felét távolítsuk el. Ne többet.
 
 
3.   Összereszelés - Ha nincsenek fellevegősödött részek a körömágynál (amit egyébként maradéktalanul le kell reszelni egy 240-es erősségű reszelővel) akkor a 3mas zónánk a körömágynál amúgy is a műköröm legvékonyabb része - itt nincs sok reszelnivalónk, elég ha egy 240es finomságú reszelővel átfutunk rajta, miközben a természetes köröm felületén is átreszelünk, hogy mattítsuk azt a megfelelő tapadás érdekében.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr451450155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása