Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

"C" ív építése zselével 1. rész

2009.10.21. 18:16 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika top tipek

 

A zselés körmök alapvetően más anyagfelhordási technikát kívánnak, mint a porcelánok. Nem könnyebb, nem nehezebb, a végeredmény nem rosszabb, nem jobb, nem szebb és nem csúnyább. Egyszerűen csak MÁS.
 
Sok műkörömépítő úgy gondolja, hogy a zselés körmök készítése gyerekjáték, hiszen a lakkoráshoz hasonló technikával elegendő néhány réteg zselét felvinni a tip-re, vagy a sablonra és már kész is a köröm. Általában ők (és az ő vendégeik) azok, akik úgy gondolják, hogy a zselés körmök nem is tartósak. Miért?
 
A hiba nem az anyagban van, hiszen a zselés körmök ugyanolyan tartósak és ellenállóak, mint a hagyományos por/folyadék rendszerrel elkészített körmök. A probléma az anyagfelhordásban keresendő. Sem az egyenletesen felhordott vékony, sem a túl vastagra épített körmök nem ellenállóak a mindennapi viselés során.
 
Ahhoz, hogy vékony, esztétikus körömbevonatot építs, klasszikus, mandula alakú körmök elkészítése a cél: a körömágynál és a körömvégeken vékony, a stresszvonalnál, a köröm középső területén pedig több anyag felhordása a cél. A stresszvonal megerősítése (a körömcsúcs kialakítása) zselés körmök készítésénél is kötelező.  
 
 
 
 
1.szabály
A harmónia megteremtése
 
 
 
 
 
Az első fontos szabály a harmónia és az összhang megteremtésében egy köröm esetében az, hogy a fehér színű körömvég soha nem lehet hosszabb, mint a rózsaszín körömágy. Nincs annál természetellenesebb, mint egy hosszú fehér véggel megépített műköröm.
 
A másik, hogy a legmagasabb része a műkörömnek pontosan a közepén, stressz vonalnál van. Innen vékonyodik a két oldalvonal felé (ezt hívjuk „C” ívnek) és egyenletesen vékonyodik a körömágy felé – ahol elég vékonynak kell lenni ahhoz, hogy egy szintbe kerüljön a műköröm és a természetes köröm találkozása – és a szabadszél felé, aminek elég vékonynak kell lenni ahhoz, hogy szép, esztétikus legyen, de elég erősnek a mindennapos viseléshez.
 
A megépített körmöknek nem kell feltétlenül vastagnak lennie ahhoz, hogy ne törjenek le. A szabadszél legvégét is ugyanolyan vékonyra lehet építeni, mint a körömágyhoz közeli részeket, ha megfelelően kiépítjük a magasabb C ívet a stresszvonalnál, így a köröm esztétikusan vékony, de mégis elég erős lesz, természetes mandulaformával.
 
Egy megerősített stresszvonal ellenállóvá és erőssé teszi a körmöt, teljes hosszában.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr21465927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása