Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

"C" ív építése zselével 5. rész

2009.10.29. 22:05 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika top tipek

 

5. szabály
Ellenőrzés
 
Ha elég sűrű építő zselével dolgozol, a lámpázás előtt még van egy kis időd arra, hogy alaposan körbejárd az elkészült körmöt, tökéletesen megépítetted-e a formáját. Ezzel jelentős időt takaríthatsz meg a formázási szakaszban, hiszen elég lesz egyfinomabb reszelővel, és egy bufferrel átreszelni a köröm felületét, nem a csiszológépeddel kell megadni a kívánt formát.
 
1. A Te nézetedből:
Ellenőrizd az oldalvonalak párhuzamosságát és azt, hogy a körömvégek egyforma hosszúak és alakúak az összes körmön.
 
2. Oldalról:
Ellenőrizd mindkét oldalról, hogy nem hiányzik valamely területeken anyag, és nem folyt rá a körmöt körülvevő bőrre. Nézd meg az ívét is: a stresszvonalnál a legmagasabb, a körömágynál és a körömvégeknél pedig egyenletesen vékonyodik. Ha nem egyenletes az ív, például túl sok a zselé a körömágynál, óvatosan húzd az ecsetedet a zselé felületén a stresszvonalig, ezzel elvékonyíthatod az adott felületet anélkül, hogy az összes anyagot „lesöpörnéd” róla.
 
3. Szemből
Fókuszálj a „C” vonal ívére, hogy szép egyenletes-e, az oldalaknál vékonyabb, középen pedig vastagabb. Szemből nézve a körmöt láthatod az általad megépített ív konvex (felső görbület) és a sablon íveltsége (tipes technikánál maga a tip) által meghatározott konkáv (alsó görbület) ívet. Amennyiben a konkáv ív nem tökéletes tükörképe a konvex görbének, a csiszológéped segítségével óvatosan a kívánt görbére reszelheted azt. Ellenőrizd, nem lapos-e valahol a köröm felülete – ahol lapos pontokat látsz, töltsd ki egy kis átlátszó zselével, és finoman alakítsd formára.
 
4. A vendég szemszögéből:
Fordítsd el a vendég kezét (finoman, ne úgy, hogy kicsavard azt) úgy, hogy abból a szemszögből láthasd a körmeit, ahogy ő rájuk néz. Ellenőrizd a felületüket, hogy egyenletesek-e. Ebben a helyzetben láthatod igazán, hogy a C ívek minden egyes körmön ugyanazon a helyen kezdenek el görbülni, illetve nem túl laposak valamelyik oldalukon.
 
 
 
 
 
Ha a köröm felezővonalához és a stresszvonal találkozásához egy kört rajzolunk, megkapjuk azt a területet, amit bármelyik irányból nézve a legmagasabbnak kell látnunk. Ez a terület legyen a legerősebb, míg a többi irányban vékonyodjon az építmény.
 

Kép: CND

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr731485271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása