Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Munkavédelmi szabályozások kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakterületen dolgozóknak

2010.01.09. 10:12 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: tanuljunk

 HIVATALOS MUNKAVÉDELMI SZABÁLYOZÁSOK

Alapvetően betartandó szabályok vegyszerekkel érintkező munkakörben dolgozók részére

 

 

1. Általános tudnivalók

A szépségszalonokban (vegyszerekkel) végzett munkák során a következők betartására hívjuk fel a figyelmet:

a. Balesetvédelem

Szembe fröccsent vegyszer esetén: A sérült szemet azonnal öblítsük ki bő, tiszta, folyóvízzel legalább 15 percen keresztül, és keressük fel a legközelebbi orvosi ügyeletet.

A vegyszer lenyelése esetén: Itassunk a sérülttel nagy adag tiszta vizet.

A vegyszer bőrrel való érintkezése esetén: A sérült bőrfelületet azonnal öblítsük le bő, tiszta, folyóvízzel és szabadítsuk meg a sérültet az ellátást zavaró ruházattól. Amennyiben a tünetek ezek után is fennállnak, keressük fel a legközelebbi orvosi ügyeletet.

A vegyszer kiömlése esetén: A vegyszert azonnal takarítsuk fel, erre alkalmas eszközzel, és ha szükséges, védőruházatban.

 

 

b. A túladagolás elkerülése

A legoptimálisabb az lenne, ha a vészhelyzetek elkerülése megszokott rutinná válna, és a munkavégzés során szinte észrevétlenül, mégis tudatosan védekeznénk a véletlen balesetek ellen. Soha ne szagolj bele, ne kóstold meg a vegyszereket. A szellőztető- és minden olyan berendezést, ami az anyagok nagyfokú párolgását idézheti elő (vákuum, párologtató, stb.) úgy helyezzük el a szalonban, hogy a veszélyes vegyszerek tárolási helyétől távol legyenek. A vegyszereket ne tároljuk hideg, vagy meleg hőmérsékletű helységben, hacsak nincs elhelyezve megfelelő szellőztető berendezés.

 

c. A vegyszerek fajtája

Ha már vegyszerekkel kell dolgoznunk, válasszunk megbízható, jó minőségű gyártmányt, amit a helyi szellőztető berendezés hatásfokát figyelembe véve használni tudunk.

 

d. Étkezés és a dohányzás

A szépségszalonnak azon részén, ahol vegyszerekkel dolgozunk, vagy azokat tároljuk, kerüljük az étkezést, ivást, rágózást, a kozmetikai szerek használatát. Mossunk kezet, mielőtt ezeket a folyamatokat elvégezni kezdenénk.

Ne tároljuk, ne készítsük el, és ne fogyasszunk ételt, italt a vegyszerek közelében, valamint ne tartsunk mellettük étkezésre használatos tányérokat, poharakat.

 

e. A munka végeztével

Mielőtt elhagyjuk a munkahelyet, alaposan mossunk kezet (és minden bőrfelületet, ami vegyszerekkel érintkezett a nap folyamán).

 

 

 

 

f. Rend

A munkahelyet tartsuk tisztán és rendezett állapotban, az anyagokat és eszközöket tegyük el jól lezárt állapotban, takarítsunk a munkahely területén minden műszak- vagy a nap végén.

 

 

g. Személyi védelem

Biztosítsuk a szem védelmét a már ismertetett módon minden ember számára (beleértve a vendéget is) akik vegyszerek társaságában tartózkodnak, vagy részt vesznek azok felhasználásában.

 

h. Éberség

Légy felkészülve az esetleges, váratlan vészhelyzetek megoldására és előzd meg, ha bajt észlelsz.

 

i. A nem használatos, hulladék vegyszerek elhelyezése

Soha ne ürítsük a nem használatos vegyszereket a szemetesbe, vagy a lefolyóba. Megfelelően lezárva, címkével ellátva az arra megfelelő szemétlerakati helyre szállítsuk.

Doug Schoon, Köröm és Tudomány című írása nyománDoug Schoon 3D videói magyarul: http://www.beatbeka.hu/beat-a-beka-csomagok/utazas-a-korom-belsejebe-3d-video/

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr811658478

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vállalkozási tanácsok 3. ÁNTSZ engedély feltételei 2010.01.13. 10:14:27

Cikksorozatunkban hasznos tanácsokat/tudnivalókat gyűjtünk össze vállalkozás, műköröm szalon beindításáról, működtetéséről. A témaindító bejegyzést, Körmös vállalkozási tanácsadó néven, itt találjátok, benne folyamatosan aktualizált információkkal, hiv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása