Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Tisztázzuk a részleteket: a köröm és az étkezés

2010.01.11. 21:56 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: tévhitek és igazságok

.... Vajon a túlzott diétától ilyen gyengék és töredezettek a körmeim? ....

                             .... Ha minden nap megiszok egy kefírt, akkor erősebbek lesznek a körmeim?....

 

Összefüggés a körömlemez állapota, és a tápanyagellátás között

 

Az egészséges körömlemezt semmilyen táplálék bevitelével nem tudjuk erősebbé tenni.

Viszont az elégtelen táplálkozás elgyengítheti a körmöket.

A hiányos étkezés és a szigorú diéták vékonnyá és törékennyé teszi őket, ezenkívül jelentősen lelassíthatják a köröm növekedését. Ilyenkor a hajunk és testünk összes többi része hasonló hiány-tüneteket mutathat.

Tévhit, hogy a körmök egészségének megőrzéséhez kalciumra van szükségünk. A körömlemez kalciumtartalma kevesebb, mint 1%. A köröm szerkezetében található kalcium a legnagyobb mennyiségben a körömlemez felületén található, ami a kézmosáskor is használt vízből marad vissza. Röviden: a kalcium egyáltalán nem szükséges a körmök egészségesen tartásához.

Ebből kifolyólag a kalciumban gazdag étrend, vagy kalcium tartalmú táplálék-kiegészítők nem fogják pozitívan befolyásolni a körömnövekedést és a köröm kondícióját. Sőt, kalcium tartalmú körömlakkok és körömápolók alkalmazásával sem érhetünk el túl pozitív eredményeket.

 Nem ismertek egyenlőre olyan tudományos kutatások sem, amik bizonyították volna, hogy összefüggés lehet egyes ételek vagy vitaminok szedése, és az egészséges köröm erősebbé tétele, vagy a növekedésének serkentése között. 

 

http://www.beatbeka.hu/beat-a-beka-csomagok/utazas-a-korom-belsejebe-3d-video/

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr671664961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása