Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Mi az a körömhold?

2009.09.14. 20:40 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: tanuljunk

A körömhold (lunula)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A körömlemez kezdeténél – a hátsó bőrredő alatt, vagy az alól előbukkanva – egy fehéres színű körömterületet hívunk lunulának (vagy körömholdnak). Ez a mátrix réteg elülső végénél kezdődik, néhány körmön látható, míg másokon a hátsó bőrredő takarásában marad. A színe azért fehéres, mert a mátrix által termelt kezdetleges körömsejtek fehér színűek. A körömlemez ezen a területen még azért nem teljesen átlátszó, mert a sejtek még az ellaposodás (elszarusodás) folyamatát végzik.
 
A körömhold területe a körömlemez legvékonyabb része. A mátrix rétegnek ezen része nagyon könnyen megsérthető, vagy teljesen megrongálható, például erős reszeléssel, vagy nem körültekintően végzett manikűrözéssel.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr581382113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása