Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Sablonos építés porcelán technikával

2009.06.25. 08:25 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika step by step

Miért építsünk?

 
Az épített technika a legegyszerűbb módja annak, hogy kifejezésre juttassuk gyakorlati tudásunk művészi szintjét, hogy gyorsan, alacsony költségekkel, párját ritkító szolgáltatásokat nyújts.
 
Gyorsabb, hiszen nem kell tipeket méretezni, ragasztani és összereszelni. Olcsóbb, mert felhasznált anyagok kevesebbek. Különlegesebb, mert kevés szakember tudja szépen elkészíteni.
 
A sablon
 
A megfelelően kiképzett sablonon nagyon sok múlik. Manapság már gyártanak olyan, félkör alakú (Performance) sablonokat, melyek tökéletesen ragadnak, és könnyen kialakítható velük a szép ív, amit aztán az elkészített köröm is felvesz természetesen.
 
 
Fontos: a sablon felhelyezésénél ügyelj arra, hogy az a saját köröm tökéletes meghosszabbítása legyen. Nem lehet rés a saját köröm és a sablon között. A sablon pontosan illeszkedjen a köröm sarokpontjainál is. Nem szükséges a papírt a szabadszél alá illeszteni. Ha nincs erre lehetőség, illeszd pontosan a folytatásához.
 
A sablon felhelyezése:
 
  1. Görgesd a két kezed között a sablont, hogy íves pozícióba hozd.
  2. Ha szükséges, törd meg a sablon oldalait a perforáció mentén, hogy könnyebben összeragaszthasd.
  3. Illeszd a sablont a köröm tökéletes meghosszabbításaként, vagy a szabadszél alá. Minél többet „próbálgatod”, a végeredmény annál nehezebb lesz.
  4. Óvatosan csippentsd össze a sablon alsó- és felső füleit, hogy pozícióba rögzítsd. Ne nyomd össze túlságosa, mert akkor elveszted a köröm ívét.
 
Tipp: tartsd szem előtt, hogy a sablon csúszós, sima felület, ellentétben a természetes köröm, vagy a tip érdes szerkezetével. Figyelj az anyagállagra: ne legyen se túl híg, se túl száraz, mert akkor nem fogsz tudni szépen dolgozni a gombóccal.
 
Sablonos építés lépésről lépésre:
 
  1. Készíts egy közepesen nedves anyaggombócot. Ügyelj a méretére: kisujjhoz kisebb, nagyobb körömhöz nagyobb gombócot készíts. Helyezd az anyagot a sablonra, ahol a szabadszéled lesz. Ne tedd a gombócot a saját körömre.
  2. Várj egy pillanatot, csak ezután dolgozd el a gombócot: először nyomogasd fel a sarokpontokhoz, és oldalra. Ismételd meg a másik oldalra is. Finom, gyengéd mozdulatokkal dolgozz.
  3. Az ecset teljes egészével dolgozd össze az oldalvonalakat, és a szabadszél végét.
  4. Finom, gyengéd nyomással lapogasd a szabadszél teljes egészét, míg a frissen felvitt anyag egyenletes felületű, mindenhol egyforma vastagságú nem lesz.
  5. A tiszta ecseted hegyével tökéletesítsd a mosolyvonalat.
 
2-es és 3-mas zóna:
 
  1. Helyezd a rózsaszín porból készített gombócot a mosolyvonal fölé, a saját körömre, így elkerülheted azt, hogy a rózsaszín anyag beárnyékolja a fehér véget. Várj egy másodpercet, ezután kezdj dolgozni a gombóccal.
  2. Nyomd szét az oldalak felé, és a bőr közeli részekhez. Ne tologasd az anyagot, csak lapogasd és simítsd el a felületét.
 
Tipp: Ha megváltoztatod az ecseted szögét, megkönnyíted a munkádat. A szabadszél végén tartsd 45º-os szögben lefelé, így már az anyagfelhordás közben kissé elvékonyítod a végeket. Ugyanígy a 3-mas zónában, csak ott pont fordítva: döntsd az ecsetet kissé magadtól el, így a bőr mellett vékonyabb, míg a köröm közepe felé vastagodó anyagmasszát kapsz. A formázásnál könnyebb dolgod lesz a megfelelő arányok kialakításával.
 
Hajlítás:
 
Az épített körmöket kecsesebbé, ívesebbé teheted, ha körülbelül félúton a kötés közben óvatosan meghajlítod a szabadszélt. 3-4 perccel az anyagfelhordás után (mire a következő körmöt elkészítetted) vedd ki a köröm alól a sablont, és óvatos nyomást gyakorolj az oldalaira ott, ahol a rózsaszín és a fehér anyag összeér. Ne alkalmazz túl erős nyomást, és ügyelj rá, hogy a megfelelő helyen és irányban hajlíts.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr501207069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása