Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Körmös iskolák - mit várhatunk el?

2009.06.26. 09:45 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: építs karriert

Milyen szempontok alapján válasszuk ki az alap-oktatásunkat?

Tudásháttér: szakmánk végzéséhez elengedhetetlen egy biztos, átfogó tudásanyag. A „száraz”, „unalmas” tantárgyakat, mint az anatómia, vagy az anyagok kémiája nem szabad mostohán kezelni, hiszen az alapok nagyon fontosak ahhoz, hogy értsük mit csinálunk, és hogy mit miért, valamint ahhoz, hogy átlássuk az összefüggéseket, elejét véve így egy sor megoldatlan probléma felmerülésének.
 
Gyakorlat: Számtalan helyről hallottuk már, hogy gyakorlásból sose elég. Egy nem általánosítható szabály szerint legalább 100 teljes körömszettet el kell készítened ahhoz, hogy nagyjából értsd, miről van szó. Legalább 1000 teljes szett elvégzése után mondhatod azt, hogy „gyakorlott” szakember vagy. És akkor még mindig nincs vége a tanulásnak…!
 
Bemutatás: Fontos, hogy az oktató szakképzett, aktívan dolgozó szakember (nem csak valaha elvégezte a diplomát adó szakképesítést, de soha nem dolgozott körmösként) legyen. Nem árt, ha különféle diplomákat és magasszintű technikai továbbképzéseken kapott okleveleket szerzett.
 
Az oktatás menete: Fontos, hogy érdekes programot nyújtson. A beszéd, a bemutatás és az aktivitás pontos keveréke fogja megadni a sikerélményt, és lehetővé teszi a tiszta, érthető munkavégzést. A tanulók kérdéseire adott szakszerű válaszok tovább fokozzák az érthetőséget.
 
 
Felhasznált anyagok: Egy alapképzést nyújtó intézménytől elvárható, hogy világszinten jegyzett, professzionális alapanyagokat, teljes termékcsaládokat és eszközöket biztosítson a tanulók részére.
 
 
Telítettség: Célszerű kisebb csoportokban tanulni, illetve ahol több emberre több oktató jut. Az oktatók sokszínűsége további szakmai lehetőségek kiaknázását vonja maga után, hiszen több embertől több információ gyűjthető.
 
Kiállított bizonyítvány: Tájékozódj a bizonyítvány minősítéséről. Az OKJ-s szakképesítéseket általában mindenütt elfogadják. A tanfolyamokat és az ott kapott különféle okleveleket bizonyos munkafeltételekhez kötik.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr141209405

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása