Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Miért pattog fel a körömlakk...

2009.06.26. 19:43 | Köröm Enciklopédia | 3 komment

Címkék: manikűr problémamegoldások top tipek

…vizes manikűr után?

A körömlakk felkenése előtt a körmök szárazak, de csak a felületük. A körömlemez belsejében a nedvességtartalom még mindig a tetőponton van, nem úgy, mint egy olaj alapú manikűr-szolgáltatás elvégzése után. A kezelés során nyilván nem láthatod a körömlemez megváltozott alakját, pedig a változás biztosan bekövetkezett. Minden körömlemez másképp változik. Némelyik laposabb lesz, mások meghajlanak, bepöndörödnek – némelyik csak egy kicsit változik, míg mások szemmel láthatóan.

Amikor a körömlakkot felkenjük, az a köröm aktuális alakján fog megszáradni. Körülbelül 24 óra elteltével a körömlemez víztartalma elpárolog, és az visszatér az eredeti alakjához. Amikor ez megtörténik, a körömlakk megreped és lepattogzik. Ez a fizika törvényeivel, nem pedig a termékkel magával van összefüggésben. Ez megtörténik, mindegy, milyen körömlakkal dolgoztunk, hiszen a körömlemez alakja megváltozik, a megszáradt körömlakk által képzett filmréteg pedig nem tud vele együtt változni. Amikor nem képes tovább húzódni a lakkréteg, akkor megtörik és lepattan.


 

Tippek, trükkök a tartós lakkozáshoz:

 

-          #1. Használj professzionális alap-és fedőlakkot. Ezek a speciális lakkok kedvezően befolyásolják a lakk tartósságát, színhatását.

-          #2. Készítsd elő a körmöket a lakkozáshoz: érdesítsd fel a felületüket egy finom bufferrel, majd alapos portalanítás után tisztítsd meg a körömlemezt vízelvonó, fertőtlenítő előkészítő folyadékkal, amit a műköröm készítés előtt is használsz. Ez a száraz, érdes felület kedvez a körömlakk tartósságának.

szerintünk: (5/5)
szerintetek: (3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr701210738

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa_Csiszar 2009.07.09. 09:17:32

Sziasztok! Múlt héten utazott anyukám Spanyolországba, én pedig csináltam neki egy szép manikűrt. Panaszkodott, hogy mindig lekopik a körméről a lakk. No, rákészültem: felérdesítettem, zsírtalanítottam, portalanítottam, alaplakkot használtam, aztán két réteg szín, és fedőlakk. Minden tökéletes volt a lakkozással, anyu felszállt a gépre. Viszont másnap már üzente, hogy lepattogott a lakk a körme végéről, néhány helyen. Mit ronthattam el? Miért nem marad meg anyu körmén semmi???

Köröm Enciklopédia · http://www.harmonyhungary.hu 2009.07.09. 19:51:15

Nem egyedi az eseted. Nagyon ritka, de vannak emberek, akiknek a szervezete nem tolerálja a körmükön a körömlakkot, és a rossz hír, hogy úk a műkörmöket sem. Ez valami kémia lehet.

Köröm Enciklopédia · http://www.harmonyhungary.hu 2009.07.19. 21:41:11

Szia!
Vannak emberek - bár szerencsére nagyon ritka -
akinek semmilyen körömlakk és körömerősítő nem marad meg a körmén. Egyszerűen ilyen a testük kémiai összetétele. A rossz hír az, hogy a körömépítő anyagokat sem viselik el :(
süti beállítások módosítása