1. A természetes körmök előkészítése
A frissen manikűrözött körmök felületét tisztítsd meg egy szálmentes törlőre cseppentett zsírtalanító folyadékkal, ügyelve az oldalsó bőrredők mentén keletkezett árokban, ahol a krémmaradványok megbújhatnak. Egy 1200-as erősségű reszelővel (finom buffer vagy szivacsos reszelő) simítsd át a körmök teljes felületét, majd portalaníts alaposan.
2. Alaplakk használata
Az általad választott alaplakkot (barázdakitöltő, körömerősítő, tapadást elősegítő, stb.) vékony, pontos rétegben kend fel mind a tíz körömre, sorban.

Mártsd a lakkosüveg tetején lévő ecsetet a körömlakkba, majd amikor kiemeled, az egyik oldalát húzd le az üveg nyakán, az ecset másik oldalát pedig, ahol a lakk nagy része maradt épphogy érintsd hozzá az üveg nyakának másik oldalához. Ezzel a lakkmennyiséggel az ecseteden lakkozd ki az első réteggel a körmöket úgy, hogy vékony, de egyenletes réteget kapj, a kontúrok pontosak legyenek. Helyezd az ecsetedet a lakkal a köröm közepére. Innen óvatosan told fel egészen a szarupárkányig, vigyázva nehogy eláraszd lakkal a bőrredőket. Először a köröm egyik oldalán húzd lefele az ecsetet, majd fesd be a köröm másik oldalát, és a közepét is egy lakkcsíkkal. Ne aggódj, ha a színhatás még nem olyan, mint a kívánt.
3.2. réteg: Fedés

4. Fedőlakk
Várj 3-5 percet, míg a fedőlakkot felkened. Egy vastagabb rétegben fesd fel, vigyázva, nehogy eláraszd vele a körömsáncot.