Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

A lakkozás művészete

2009.06.29. 22:19 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika manikűr step by step

1. A természetes körmök előkészítése

 
A frissen manikűrözött körmök felületét tisztítsd meg egy szálmentes törlőre cseppentett zsírtalanító folyadékkal, ügyelve az oldalsó bőrredők mentén keletkezett árokban, ahol a krémmaradványok megbújhatnak. Egy 1200-as erősségű reszelővel (finom buffer vagy szivacsos reszelő) simítsd át a körmök teljes felületét, majd portalaníts alaposan.
 
2. Alaplakk használata
 
Az általad választott alaplakkot (barázdakitöltő, körömerősítő, tapadást elősegítő, stb.) vékony, pontos rétegben kend fel mind a tíz körömre, sorban.
 
3.1. réteg: Alapozás
 
Mártsd a lakkosüveg tetején lévő ecsetet a körömlakkba, majd amikor kiemeled, az egyik oldalát húzd le az üveg nyakán, az ecset másik oldalát pedig, ahol a lakk nagy része maradt épphogy érintsd hozzá az üveg nyakának másik oldalához. Ezzel a lakkmennyiséggel az ecseteden lakkozd ki az első réteggel a körmöket úgy, hogy vékony, de egyenletes réteget kapj, a kontúrok pontosak legyenek. Helyezd az ecsetedet a lakkal a köröm közepére. Innen óvatosan told fel egészen a szarupárkányig, vigyázva nehogy eláraszd lakkal a bőrredőket. Először a köröm egyik oldalán húzd lefele az ecsetet, majd fesd be a köröm másik oldalát, és a közepét is egy lakkcsíkkal. Ne aggódj, ha a színhatás még nem olyan, mint a kívánt.
 
3.2. réteg: Fedés
 
Mártsd a lakk ecsetét a körömlakkba, majd amikor kiemeled, az egyik oldalát húzd le az üveg nyakán. Ezzel a lakkmennyiséggel fesd a körmökre a második réteg lakkot úgy, hogy határozott, egyenletes színt kapj a felületen az előbb ismertetett technikával. Az első réteg által képzett alap megadja a festés területét, így már nem kell ügyelned a kontúrokra. Soha ne vidd ezt a réteget a körömbőr közelébe, mert könnyen eláraszthatod vele a körömsáncokat. Kezdd a festést a szabadszélen, csak ezután vidd az ecsetet a körömágyhoz.
 
4. Fedőlakk
 
Várj 3-5 percet, míg a fedőlakkot felkened. Egy vastagabb rétegben fesd fel, vigyázva, nehogy eláraszd vele a körömsáncot.
 
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (5/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr731216521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása