Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Verseny felkészülés hétről-hétre

2009.07.17. 09:22 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: top tipek építs karriert

Ha kedvet és ügyességet érzel magadban arra, hogy körömépítő versenyen mérettesd meg magad kolleganőiddel, jó lehetőséget adhat szakmai kiválóságod kiemelésére.

Néhány hasznos tanáccsal segítünk, hogyan készülj fel:

2 héttel a verseny előtt: vegyél meg minden anyagot, amiket csak a versenyre viszel magaddal. Port, folyadékot, vagy zseléket, új ecsetet, fixálót, reszelőket, sablonokat, tipeket, új ragasztót, buffereket, polírozót. A modelleden, akit a versenyre viszel magaddal, készíts el egy szett körmöt: olyat, amilyet a versenyen fogsz, CSAK az új anyagokkal, eszközökkel! Ezzel lehetőséged nyílik rá, hogy megszokd és bejárasd az új ecsetedet, ellenőrizd a fehér, a rózsaszín anyag állagát, kenhetőségét, színhatását, hogy az általad megszokott minőséget nyújtják-e. Most már ne kísérletezz ismeretlen anyagokkal, csak olyanokkal, amik használatát begyakoroltad. Az elkészült körmöket szakszerűen és kíméletesen távolítsd el a modelledről, manikűrözd és ápold a kezét, a körmeit. A versenyig neki már ne építs körmöket!
 
Fotó: Szépvilág Extra
 
1 héttel a verseny előtt: Végezz a modelleden egy gondos kézápolást. Manikűrrel kezdd, szabadulj meg a körömbőrtől, rövidítsd le a körmeit, nehogy a versenyig beszakadjanak, ápold a kézfejét is gazdag krémekkel, pakolásokkal.
 
3 nappal a verseny előtt: vedd meg és készítsd össze az összes kiegészítőt, ami a munkához kell. Papírtörlő, vattapamacsok, körömlakk-hibajavító, kis méretű asztali szemetes, folyadéktartó edény, portalanító kefe, bőrfeltoló, ecsetmosó, tipoldó, stb… Minden eszközödet tiszta, munkára kész állapotban készíts össze, és a versenyig már ne használd őket. Porcelán technikánál érdemes két folyadéktartó edényt használni külön, friss folyadékkal. Egyiket csak a fehér, másikat a rózsaszín anyaghoz. Így elkerülhető, hogy a színek összemosódjanak.
 
2 nappal a verseny előtt: gondold végig, milyen véletlenek történhetnek a verseny közben, amik ellehetetlenítik a munkádat. Beköt az ecsetedbe az anyag, elszakad a sablon, kiborul a por vagy a folyadék, le kell áztatni egy felragasztott tipet… mindenből vigyél tartalékot, hogy a nem várt helyzeteken azonnal úrrá tudj lenni. Gondolatban menj végig az összes munkafázison és ellenőrizd újra, hogy mindent bekészítettél-e.
 
1 nappal a verseny előtt: ellenőrizd a modelled kezét és a körmeit. Óvatosan, ám alaposan manikűrözd ki, egy picit már előre is dolgozhatsz. Told vissza a körömbőrt és vágd le a kiálló részeket úgy, hogy esztétikus legyen, de nagyon vigyázz, hogy ne okozz sérülést. Hibapontokat kaphatsz érte. Rövidítsd le a körmöket a kívánt hosszúságra, így megspórolhatsz egy kis időt az előkészítésnél. Ápold a körmöket és a kézfej bőrét is.
 
12 órával a verseny előtt: feküdj le időben aludni, hogy kipihent legyél. A telefonodat kapcsold ki éjszakára, nehogy megzavarják az álmodat, de ne felejtsd el beállítani az ébresztő órádat időben!
 
3 órával a verseny előtt: A verseny reggelén már ne izgulj. Akármi is lesz az eredmény, Te már a csapat tagja vagy. A tapasztalatot, a rengeteg gyakorlással szerzett rutint már senki nem veheti el Tőled. Reggelizz bőségesen és ne felejts el magaddal vinni valami harapnivalót és persze egy üveg ásványvizet. Most már nincs más dolgod, minthogy a tudásod legjavát nyújtsd és megmutasd a világnak, milyen csodálatos körmöket vagy képes készíteni. Sok sikert kívánunk!
 
 
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr171250883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása