Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Probléma: a mosolyvonal, töltés után

2009.07.23. 21:01 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: problémamegoldások

Jelenség: Francia körmök töltése után a mosolyvonal nem elég határozott

A probléma alapja: a fehér körömvéget felülről vagy alulról beárnyékolja a rózsaszín körömanyag. A hiba két úton is megközelíthető. Lehetséges, hogy vagy az egyik, vagy a másik, vagy mind a két lehetőség fennáll nálad.
 
1. Az új mosolyvonal ívét nem reszelted le eléggé. A francia körmök töltése más technikát igényel, mint az egy színből készült hosszabbítások. Mikor először építünk rózsaszín-fehér körmöket, a körömvéget fehér, míg a körömágyat rózsaszín anyagból építjük ki. Amikor eltelik egy kis idő és a természetes köröm növekszik, a fehér körömvég lejjebb csúszik és a rózsaszín körömágy alatt előtűnik a természetes köröm szabadszéle. Töltéskor erre a helyre kell visszaépítenünk a fehér anyagot, hogy a műköröm természetes hatású maradjon. Ha a régi rózsaszín anyagra vékony rétegben ráhúzzuk az új fehér véget, akkor a mosolyvonalnál a rózsaszín anyag át fog látszani, beárnyékolva ezzel az új fehér körömrészt.
 
A töltés előtt azon a részen, ahova az új mosolyvonal fog kerülni, mindig teljesen reszeljük le a régi anyagot, úgy, hogy a fehér szabadszél csak fehér körömépítő anyagból legyen megépítve.
 
2. A rózsaszín anyagot ráhúztad a már kiépített fehér körömvégre. Ha először a fehér szabadszélt, azután a rózsaszín körömágyat építed ki, akkor ügyelj rá, hogy a rózsaszín anyagot csak a mosolyvonalig terítsd, ne kerüljön belőle a fehérre, legfeljebb annyi, amennyit a formázásnál lereszelsz.
 
Van egy másik technika, amikor először a körömágyat építed meg, majd ezután alakítod ki a fehér körömvéget. Ebben az esetben csak arra kell figyelned, hogy a fedőréteghez átlátszó anyagot használj, amit ráhúzva mind a fehér, mind a rózsaszín részekre nem fogja eltompítani a szépen kialakított mosolyvonal ívét.
 
3: Több, kisebb rétegből építed a fehér véget. Szükséges hozzá egy kis gyakorlás, de meg kell tanulnod egy adag akril-gombócból, vagy zselérétegből kialakítani az egész körömvéget, így egységes, homogén színű lesz.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (4/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr71263754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása