Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

A sablonos építés apró titkai

2009.07.25. 14:26 | Köröm Enciklopédia | 1 komment

Címkék: technika top tipek

Habár a tipes körmök még mindig nagyon népszerűek manapság, számos körmös és vendég tapasztalta már meg az épített körmök fantasztikus előnyeit.

 
Sablonos építésnél a körömépítő anyag közvetlenül a saját körömhöz tapad, követve annak ívét és alakját.
 
A sablonos építés gyakorlottságot és tökéletes anyagkontrollt kíván, mivel ilyenkor a körömkozmetikus maga építi ki a köröm vonalait, vastagságát, alakját, íveit.
 
Légy profi az épített körmök készítésében, és meglátod: ez magasan kiemel majd szakmatársaid közül.
 
 
SZÍN ÉS TISZTASÁG
 
Az építő ecsetedet mindig mosd ki alaposan. A szálak között maradt levegő negatívan befolyásolja a porcelán gombóc állagát, ezáltal árnyékos területeket okozva. Töltés előtt mindig reszeld össze a lenövést a természetes körömlemezzel. A fellevegősödött részeket maradéktalanul távolítsd el, mert a töltés után látszani fog az előző lenövés helye.
 
KÖRÖMÁGY BŐRE
 
Soha ne érintsd az építő ecsettel a köröm körüli bőrt. Mindig hagyj szabadon egy tizedmilliméternyi sávot, és dolgozz vékonyan ezen a területen.
 
Köröm: Balogh Nikolett
 
FORMA
 
A megfelelő ívek megépítésével nemcsak, hogy gondoskodsz a köröm tartósságáról, hanem szép, ívelt, természetes körömformát eredményez. Különösen lapos, vagy kanál körmű vendégeknél ajánlatos odafigyelni a körömforma kialakítására.
 
FORMÁZÁS
 
Fordíts különös figyelmet az oldalvonalakra. A vendég ujját elfordítva pontosabban láthatod, hogy hol és mennyit reszelsz. Próbálj úgy modellezni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen reszelned. Használj 180 erősségű reszelőt, majd egy 240-est a felület tökéletesítéséhez. Minden oldalról, felülről és szemből is ellenőrizd a körmöket, mielőtt polírozod, vagy díszíted.
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr561267731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timy75 2009.10.27. 00:46:04

Szia!
Egy apró kis sztorit szeretnék elmesélni.
Míg kezdő műkörmös voltam, sokkal egyszerűbbnek tűnt a tippes technika. Ennek két oka volt. A tippeket gyorsabbnak, egyszerűbbnek tűnt felrakni, a másik oka pedig az volt, hogy a modellező technikával nem arattam sikert. Nem volt szép az általam épített köröm formája. Továbbképző tanfolyamokon vettem részt, mígnem az egyik ilyen továbbképzésen egy mellettem ülő kolléganő félve, ám mégis hetykén feltette a kezét és megkérdezte, hogy HOGYAN KELL HELYESEN FELRAKNI A SABLONT? Érdekes mód mindenki csendben lett és egyszerre nagyon figyelt. Ekkor az oktató elmondta, hogy a sablon belső ívét körömollóval lehet formázni is és ismertette a helyes felrakási technikát. Figyeltem, itthon pedig próbálgattam. Nem tagadom, sokat gyakoroltam, de mára már csodás ívű körmöket készítek. Mindenkinek ajánlom, hogy nem elég csak a körmös tanfolyam elvégzése, mert ott tényleg csak a nagyon alapokat tudhatjuk meg. Tovább kell képezni magunkat. Nagyon sok érdekes, okos praktikát tanul meg az ember azalatt a pár óra alatt. És ne féljünk egy ilyen alkalommal őszintén kérdezni. Várom én is az ilyen továbbképzést, mert rengeteg tudást kapok ilyenkor.
Üdv!
Timi
süti beállítások módosítása