Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

Problémák és megoldáok, amit az ecseted okozhat

2009.09.28. 10:32 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Címkék: technika problémamegoldások top tipek

 

Problémák, amit biztos, hogy az ecseted okoz:
 
1. A felkent porcelán anyagban mély barázdák vannak, a modellezés nehezen kivitelezhető.
 
Oka: az ecset szőreibe belekötött az anyag. Ha akár egyetlen szálon is megtapadt egy kis anyagmaradék, az levegő hatására beleköt, és az így keletkezett kemény darab okozza a mély barázdákat. A modellezés nehéz, hiszen a szőrszálak nem hajlíthatóak megfelelően.
Megoldás: áztasd ki az ecsetből a maradék anyagot. Ez bizonyos esetekben akár percekig is eltarthat, az anyagmennyiségtől függően. Soha ne kapargasd, vagy vágd ki a belekötött anyagot, mert ez az ecset statikus megváltozását, és a szőrszálak idő előtti elvesztését okozza.
 
Megelőzése: használat után mindig mosd ki az ecsetet a fent ismertetett módon, és tárold megfelelően. Modellezés közben gyakran töröld meg a szőrszálakat papírtörlőn, hogy megelőzd az anyag belekötését.
 
 
2. A megépített körmök (porcelán vagy zselé) színei nem tiszták, összefolynak, vagy opálos, piszkos hatást keltenek.
 
Oka: Piszkos ecset. Főleg a különböző színek egyidejű használatakor fordíts nagy figyelmet az ecset folyamatos tisztán tartására.
 
Porcelán esetében a különböző színekhez használj külön folyadékot, esetleg külön ecseteket. Zselés körmök készítésénél a színes vagy fehér zselét alaposan töröld ki az ecsetből a színtelen vagy rózsaszín használata előtt. Alternatív megoldás: használj külön ecsetet a színes- illetve az átlátszó anyag kenéséhez.
 
3. Porszem, szösz, apró szőrszál került a megépített körmökbe.
 
Oka: Piszkos ecset. Ecsetedet minden használat előtt mosd át tiszta liquidben, vagy vegyél fel rá kis adag zselét és törölgesd át papírtörlőn.
Piszkos liquid: a folyadéktartó edényben maradt liquidet ne használd fel még egyszer, és ne öntsd vissza a többihez. Csillámos, fekete és más, élénk színű porokkal való munkánál használj külön liquidet, nehogy az ecses színek, vagy csillámok keveredjenek.
 
4. Vörösség, kiütések a vendég bőrén, a köröm körül.
 
Oka: allergia. A bőrhöz érintett anyag (liquid, porcelán massza, zselé, előkészítő folyadékok, stb…) allergiát okozhat. Soha ne fogdosd az ecset szőreit, ne érintsd vele a vendég- illetve a saját bőrödet.
 
5. Fellevegősödés, vastag anyagperem a bőr közeli részeken.
 
Oka: nem megfelelő modellezési technika. Nem mindegy, milyen szöget zár be az ecseted a körömlemezzel a modellezés közben.
 
Törekedj rá, hogy a bőr közeli részeken vékonyabban dolgozz, így elkerülhető a fellevegősödés, és esztétikailag szebb, könnyebben formázható körmöket fogsz építeni.
 
 
szerintünk: (5/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr771412321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása