Építs KARRIERT körmösként

Translate

Friss topikok

A keverési arány meghatározása

2009.08.23. 15:45 | Köröm Enciklopédia | Szólj hozzá!

Az alábbi támpontok segítséget nyújtanak ahhoz, hogy meg tudd határozni, hogy az általad az összeállított gombóc keverési aránya helyes-e:

 
  1. 1. Készíts egy anyaggombócot az akorom.blog.hu/2009/07/01/a_megfelelo_keveresi_arany ban leírtak szerint.
  2. 2. Helyezd azt egy tip közepére, és várj 10 másodpercet.
 

Mit látsz?


 
-          A gombóc szinte azonnal szétterült?
-          A gombóc térfogata jelentősen megnőtt?
-          Elvesztette a gombóc az eredetileg felvett alakját?
-          A gombóc körül körbe szétfolyt a liquid?
 
Ha a válaszaid többsége IGEN, akkor nagyon valószínű, hogy túl híg gombócokkal dolgozol. A túl nedves anyaggal készített körmök könnyebben törnek, repedeznek, és levegősödnek a bőr körüli részeken. A színhatás nem lesz egységes, és nagyobb az esély az allergiás reakciók kialakulására.
 

 
-          A gombóc lassan terült el, mígnem párás üveg kinézete nem lett a felületének?
-          10 másodperc elteltével is megtartotta eredeti alakját, miközben kissé kisimult?
-          A térfogata nem nőtt meg, csak az eredeti ¼ részével?
-          A gombócban maradt minden liquid anélkül, hogy egy tócsát képzett volna az alján?
-          Mikor lehelyezed a gombócot, megtartja az alakját és könnyű vele dolgozni?
 
Ha a válaszaid IGEN, akkor egy közepesen nedves gombócállaggal dolgozol: gratulálunk, hiszen így kell. Minden alkalommal így készítsd el az anyaggombócokat, így kevés esélyed van arra, hogy a megépített körmök viselésénél problémák adódjanak.
 

 
-          A gombóc megtartotta eredeti alakját anélkül, hogy kicsit is „összeesett” volna?
-          A térfogata és az alakja semmit nem változott 10 másodperc elteltével sem?
-          Felülete gödrös, rücskös, poros?
 
Ha a válaszaid többsége IGEN, akkor nagyon valószínű, hogy túl száraz anyaggal dolgozol. A túl száraz keverési aránnyal készített körmök masszívan fellevegősödnek, alaktalanok, nehéz őket formázni és hajlamosabbak a törésekre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akorom.blog.hu/api/trackback/id/tr371332834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása